5 SIMPLE TECHNIQUES FOR MANTAR TOHUMU

5 Simple Techniques For mantar tohumu

5 Simple Techniques For mantar tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca saklama derecesinin +2 ile +4 arasında olması gerekir. Bu şartlar sağlandıktan sonra tohumlar two ay süreyle muhafaza edilebilir. Verim açısından oldukça yüksek bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki diğer bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla birlikte yetiştirmek için gerekli olan gübre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Hazır paketler halinde satışa sunulan tohum ve gübre fiyatları cazip aralıktadır. Ayrıca içinde miseli ekili halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylece tarımsal faaliyetlere hız kazandırarak randıperson konusunda fayda sağlamanız mümkün olur.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için suitable alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Polis nasıl olunur konusundaki içeriğimizde polis adaylarının bu yıl içerisinde nasıl polis olabilecekleri ile alakalı başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler...

Bu özel tariflerin başında güveçte istiridye mantarı gelir. Soğan ve krema eşliğinde sunulan ve kaşar peynirinin lezzeti ile harmanlanan mantar, bir tabak daha isteyebileceğiniz özel sunumlar arasında bulunur.

Eğer organik ürünler mağazasından almak isterseniz bu rakam bir miktar oynayabilir. İstiridye mantarını satın alırken üretim tarihine dikkat etmeniz gerekir.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çOkay önemlidir. İdeal bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak 10 kg kompost içine three hundred gram ile five hundred gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Tohumlarfidana.net’10 yüksek kaliteli istiridye mantarı tohumları satın alarak, kendi taze mantarlarınızı yetiştirme deneyimini yaşayabilirsiniz.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım here ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Gelin onu birbirinden değişik tariflerde kullanalım, bol proteinli ve leziz istiridye mantarları nasıl değerlendirilir, advertisementım advertisementım anlatalım şimdi. Bakalım sizin favoriniz içlerinden hangisi olacak?

Yeni başlayanlar için istiridye mantarını nasıl yetiştiriliyor sorusunun cevabını, satın aldığınız ürünle birlikte gelen ekim kılavuzumuzu okurken bulucak ve sizde gerekli malzemeler ve uygun koşulları sağladığınızda mantar yetiştirmenin belirli advertisementımlardan ibaret olduğunu keşfedeceksiniz.

Report this page